***       Водещите вечерни новини       на 1 март 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 1 март 
Коментари Харесай

Водещите новини! Статуята на Христос в Рио грейва в цветовете на България на 3 март. ЕК предлага въвеждане на електронни шофьорски книжки


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 1 март   

 

Един от най-знаменитите монументи на международната просвета ще грейне в бяло, зелено и алено в тъкмо 19:30 локално време на 3 март (30 минути след среднощ на 4 март българско време), а церемонията ще бъде предавана онлайн в канала на Посолството на Република България в Бразилия в YouTube.

***

Предложението е обвързвано с задачите да се реализира по-добър продан на данните, свързани с сигурността на пътя и осъществените в чужбина нарушавания да не остават ненаказани.

Комисията предлага в правилниците за придвижване по пътищата в Европейски Съюз като нарушавания да бъдат включени неспазването на задоволително разстояние по отношение на движещото се начело транспортно средство; рисковото изпреварване или паркиране; пресичането на непрекъснати бели линии на хоризонталната пътна маркировка; придвижването в насрещно платно; неспазването на разпоредбите за обезпечаване на кулоар за незабавни случаи; потреблението на претрупано транспортно средство.

***

Куче бе избавено след 23 дни под отломките на срутила се постройка при разрушителните трусове на 6 февруари в град Антакия, окръг Хатай, Южна Турция, предадоха турските медии.

Спасителите са чули през вчерашния ден лай на куче отдолу под отломките на срутено здание, след което незабавно е била подхваната избавителна акция. Малко по-късно то е било извадено живо. Кучето Алекс е било предадено на турската Федерация за отбрана на животните (HAYTAP), след което е било закарано за лекуване във ветеринарна клиника в Антакия.

***

По време на срещата те разискаха провокациите, пред които е изправена България, проектите на партията и изборните вероятности, като особено внимание бе обърнато на напъните за сформиране на устойчиво държавно управление. Петков и Василев показаха вяра, че идните избори, планувани за 2 април, ще бъдат извършени по транспарантен метод.

***

Иванов прикани гласоподавателите да се включат в платформата “Ти броиш ”, посредством която да се следи честността на вота. 

Набираме покровители на вота в “Ти броиш ”, които да подсигуряват честността на вота, без значение от коя партия са. Това са български жители, които да са пазители на демокрацията.

***

Състав на Окръжния съд в Благоевград наложи наказване „ отнемане от независимост “ за период от три години с 4-годишен изпитателен период на Димитър Гамишев от Гоце Делчев.

С присъдата е иззето част от имуществото му, също така той е наказан да заплати на страната сумата от 202 138,18 лв., представляваща имуществени вреди, ведно със законната рента, считано от 31.03.2016 год., до окончателното погашение на сумата.

***

„ Беше студено и тъмно, само че ние бяхме несломими ", означи Кулеба във Facebook. „ Украйна победи зимния смут ", добави той.

„ Нашите сътрудници застанаха до нас, помагаха ни. Европейският съюз също завоюва и обратно на подигравките на Москва, той не замръзна без глобения съветски газ ", сподели министърът.

***

Сръбският президент е подчертал решителността на Сърбия да продължи процесите на промени за по-добър живот за всички жители на страната и реализиране на статут на пълновръстен член на Европейски Съюз.

В диалога Фон дер Лайен е изразила увереността си, че бъдещето на Сърбия е в Европейски Съюз и е призовала към предприемане на идващите значими стъпки по този път.

***

Гръцкият министър на превоза Костас Караманлис подаде оставка след тежката влакова злополука тази нощ, оповестява Българска телеграфна агенция.

Пътнически трен в Гърция се сблъска с приближаващ отсреща товарен трен малко преди среднощ в северната част на страната малко преди долината Темпе (или Темби) сред планините Олимп и Оса.

Общият брой на хората в двата влака е бил 354 (342 пасажера и 12 чиновници, от които двама са били в товарния влак), осведоми в електронното си издание в. „ Катимерини “.

***

Принц Хари и брачната половинка му Меган към този момент нямат дом във Англия, откакто Чарлз III им е лишил резиденцията Фрогмор котидж, оповестява Българска телеграфна агенция, като цитира английските медии. 

По-малкият наследник на краля дружно със семейство си се реалокира да живее в Съединени американски щати.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР